Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Beeldvormende bijeenkomsten

donderdag 10 juni 2021

19:30 - 22:00
Locatie

Digitaal via MS Teams

Toelichting

Beeldvormende bijeenkomst: ‘Woonwagens en standplaatsen in Roerdalen’ en ‘Prettig wonen en huren in Roerdalen’.

Op donderdag 10 juni is er een digitale beeldvormende bijeenkomst. Deze bijeenkomst heeft twee onderwerpen waarvoor u zich apart kunt aanmelden. Het eerste onderwerp start om 19.30 uur en gaat over prettig wonen en huren in Roerdalen. Het tweede onderwerp gaat over woonwagens en standplaatsen in Roerdalen en start om 20.45 uur. In de onderstaande tekst leest u meer over beide onderwerpen en hoe u zich per bijeenkomst kunt aanmelden.

Onderwerp 1: Prettig wonen en huren in Roerdalen
Hoe zorgen we dat het prettig wonen blijft in Roerdalen? Ook voor inwoners met een huurwoning. Met Wonen Limburg en Huurdersorganisatie SHMR maken we elk jaar afspraken rondom huurwoningen. Wilt u weten wat de plannen zijn voor 2022? Dan bent u van harte welkom om mee te praten of te luisteren tijdens onderwerp 1 van de (digitale) bijeenkomst.

Onderwerpen
Met Wonen Limburg en Huurdersorganisatie SHMR zijn we in gesprek over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over de bouw van nieuwe huurwoningen. Zoals op de plek van het voormalige zorgcentrum Petrusberg in Sint Odiliënberg. Maar het gaat ook over duurzaamheid, beschikbaarheid, betaalbaarheid, zorg en leefbaarheid. Hoe gaan we dit samen oppakken? En hoe werkt het met inschrijven en de toewijzingsprocedure via Thuis in Limburg? Onze collega Mieke Keltjens geeft u hierover graag meer uitleg.

Onderwerp 2: Woonwagens en standplaatsen in Roerdalen
In 2018 heeft het Rijk het Beleidskader gemeentelijk woonwagen- en standplaatsenbeleid vastgesteld. Hierin staat dat gemeenten aandacht moet hebben voor de woonbehoefte van woonwagenbewoners. Ook moet de gemeente zorgen voor genoeg woonwagenstandplaatsen. Wat betekent dit voor Roerdalen? Hierover gaat deze (digitale) bijeenkomst.

Plan van aanpak
Heeft u een mening over dit onderwerp of bent u geïnteresseerd? Dan bent u van harte welkom om mee te luisteren of te praten. Tijdens de bijeenkomst vertellen we u meer over de situatie zoals die nu is en de stappen die we al hebben gezet. Mieke Keltjens en Evianne Magermans willen graag met u in gesprek over het vervolg. Met uw inbreng werken ze verder aan het plan van aanpak. De gemeenteraad neemt hierover op 30 september 2021 een besluit.

Aanmelden
De digitale bijeenkomst op 10 juni bestaat uit twee onderwerpen. We starten om 19.30 uur met het onderwerp 1 ‘Prettig wonen en huren in Roerdalen’. Deze bijeenkomst duurt tot 20.30 uur. Om 20.45 uur start onderwerp 2 ‘Woonwagens en standplaatsen in Roerdalen. Deze bijeenkomst duurt tot 21.45 uur. We gebruiken het programma MS Teams. U kunt zich tot 7 juni opgeven via griffie@roerdalen.nl. Geef bij uw aanmelding aan dat u mee wilt doen met onderwerp 1 en/of onderwerp 2. U ontvangt op 10 juni een link (of 2 links als u beide bijeenkomsten wilt volgen) in uw e-mail. Hiermee krijgt u toegang tot de online vergadering(en).