Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadsadviescommissie

maandag 22 april 2024

19:30 - 23:55
Locatie

Raadszaal

Voorzitter
Willem van Pol (RL!)
Agenda documenten

Agendapunten

  1. 2
    Mededelingen (zonder stukken)
  2. 3
    Rondvraag (zonder stukken)
  3. 4

  4. 6

    De stukken voor dit agendapunt zijn thans nog niet voorhanden en de verwachting is dat deze niet tijdig worden aangeleverd.

  5. 12

    De stukken voor dit agendapunt zijn thans nog niet voorhanden en de verwachting is dat deze niet tijdig worden aangeleverd.

  6. 13

    Bijlagen

    Voorgesteld besluit

    1. Ten aanzien van de Gemeenschappelijke regeling Omnibuzz:
    de raad conform bijgevoegd concept-raadsvoorstel en -besluit voor te stellen het college overeenkomstig artikel 1, leden 4 en 5 van de Wet gemeenschappelijke regelingen toestemming te verlenen om de Gemeenschappelijke regeling Omnibuzz te wijzigen conform bijgevoegd ontwerpwijzigingsbesluit.


    2. Ten aanzien van de Gemeenschappelijke regeling Regionale Uitvoeringsdienst Limburg-Noord (RUD):
    de raad conform bijgevoegd concept-raadsvoorstel en -besluit voor te stellen het college overeenkomstig artikel 51, leden 4 en 5 van de Wet gemeenschappelijke regelingen toestemming te verlenen om de Gemeenschappelijke regeling Regionale Uitvoeringsdienst Limburg-Noord (RUD) te wijzigen conform bijgevoegd ontwerpwijzigingsbesluit.


    3. Ten aanzien van de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio en Gemeentelijke Gezondheidsdienst Limburg-Noord:
    de raad conform bijgevoegd concept-raadsvoorstel en -besluit voor te stellen het college overeenkomstig artikel 1, leden 4 en 5 van de Wet gemeenschappelijke regelingen toestemming te verlenen om de Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio en Gemeentelijke Gezondheidsdienst Limburg-Noord te wijzigen conform bijgevoegd ontwerpwijzigingsbesluit.


    4. Ten aanzien van de Gemeenschappelijke regeling Grenspark Maas-Swalm-Nette:
    de raad conform bijgevoegd concept-raadsvoorstel en -besluit voor te stellen het college overeenkomstig artikel 1, leden 4 en 5 van de Wet gemeenschappelijke regelingen toestemming te verlenen om de Gemeenschappelijke regeling Grenspark Maas-Swalm-Nette te wijzigen conform bijgevoegd ontwerpwijzigingsbesluit.


    5. Ten aanzien van de Gemeenschappelijke regeling Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW):
    de raad conform bijgevoegd concept-raadsvoorstel en -besluit voor te stellen het college overeenkomstig artikel 61, leden 4 en 5 van de Wet gemeenschappelijke regelingen toestemming te verlenen om de Gemeenschappelijke regeling Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen (BsGW) te wijzigen conform bijgevoegd ontwerpwijzigingsbesluit.


    6. Ten aanzien van de Gemeenschappelijke regeling Westrom:
    de raad conform bijgevoegd concept-raadsvoorstel en -besluit voor te stellen het college overeenkomstig artikel 1, leden 4 en 5 van de Wet gemeenschappelijke regelingen toestemming te verlenen om de Gemeenschappelijke regeling Westrom te wijzigen conform bijgevoegd ontwerpwijzigingsbesluit.


    7. Ten aanzien van de Gemeenschappelijke regeling Modulaire gemeenschappelijke regeling Sociaal Domein Limburg-Noord:
    de raad conform bijgevoegd concept-raadsvoorstel en -besluit voor te stellen het college overeenkomstig artikel 1, leden 4 en 5 van de Wet gemeenschappelijke regelingen toestemming te verlenen om de Gemeenschappelijke regeling Modulaire gemeenschappelijke regeling Sociaal Domein Limburg-Noord te wijzigen conform bijgevoegd ontwerpwijzigingsbesluit.


    8. Ten aanzien van de gemeenschappelijke regeling Reinigingsdienst Maasland:
    a. De raad conform bijgevoegd concept-raadsvoorstel en -besluit voor te stellen om uit te treden uit de Gemeenschappelijke regeling Reinigingsdienst Maasland en daarbij vast te stellen dat deze uittreding, noch de uittreding van de andere betrokken gemeenteraden, enige gevolgen heeft voor het openbaar lichaam noch voor de deelnemers.
    b. De raad overeenkomstig artikel 1, vierde en vijfde lid van de Wet gemeenschappelijke regelingen voor te stellen het college toestemming te verlenen om de Gemeenschappelijke regeling Reinigingsdienst Maasland te wijzigen conform bijgevoegd ontwerpwijzigingsbesluit.

  7. 14

    Voorgesteld besluit

    1. Het Mobiliteitsplan Roerdalen 2024-2028 en het daarin opgenomen uitvoeringsprogramma vast te stellen.
    2. Een krediet van € 4.075.000,- ter beschikking te stellen voor het uitvoeren van de geraamde investeringen zoals opgenomen in het Uitvoeringsprogramma.
    3. Van het reeds beschikbare investeringskrediet fietspad Rothenbacherweg een bedrag van € 500.000,- als dekking inzetten voor het uitvoeren van de geraamde investeringen zoals opgenomen in het Uitvoeringsprogramma.
    4. De bijgevoegde begrotingswijziging vast te stellen.